Kamaszrendelés

A kamasz gyermekeknek megváltozik a világról és önmagukról alkotott képük és ez olykor kritikus belső harcokat – vagy akár kifelé mutatott összeférhetetlenséget, gyakran impulzív kitöréseket jelent. A szülőknek, tanároknak ilyenkor nehéz a megváltozott helyzetet és viszonyokat biztonsággal kezelniük.

Előfordulhat, hogy a szülők gyermekeik kamaszkori „szenvedélyességét” látva új szemmel tekintenek saját magukra is: mit értem el az életben, megvalósítottam-e kamasz álmaimat, mennyit alkudtam meg és ez mekkora fájdalmat jelent? Így a kamasz értékválsága a család újrarendeződését, az értékek újragondolását is jelenti. A pszichológus ebben a „viharban” családterápiával vagy egyéni terápiával tud segíteni a család feszültségén és az eltemetett, majd újra előásott problémák feltárásán túl a megoldás megtalálásán is.

Ha Ön úgy érzi, hogy gyermekének (14-18 éves) pszichológusra lenne szüksége, bátran hozza el a rendelésre. Amennyiben maga az érintett fiatal gondolja úgy, hogy pszichológus segítségét kéri, őt is várom szeretettel nálam. Az utóbbi esetben viszont szükséges, hogy valamely hozzátartozója (törvényes képviselője) engedélyezze a kezelést.