Nevelési tanácsadás

A mai kor kihívásait, visszásságait immáron nem csak a felnőttek érzik nap mint nap. Minden gyermek ki van téve az óvodai- iskolai teljesítménykényszernek. Ezekkel a feladatokkal sokszor nem tudnak mit kezdeni sem a szülők, sem a tanárok és többnyire a kicsik sem.

Fokozódik a tanintézményekben a gyerekek által elkövetett „csínytevések” súlyossága, ugyanakkor az iskolapszichológus (ha van) kevés időt tud foglalkozni egy-egy eset szereplőivel. Ezektől a változásoktól sok csemete megijed, szorongóvá válik, teljesítményük leromlik, magatartásuk szélsőséges lesz, visszahúzódóak vagy agresszívak lesznek.

Sok esetben a családon belüli problémák (haláleset, betegség, veszekedések- válás) legnagyobb elszenvedői szintén a gyermekek lesznek, esetenként a szülő gondos odafigyelése ellenére is nehezen dolgozzák fel az eseményeket. Mindezen okokra visszavezethető helyzeteket a legnagyobb gondossággal kell feltárni és kezelni, mivel gyermekünk egész további életére kihatással lehetnek a meg nem oldott lelki problémák.

Nagyon fontos az időben elkezdett terápia és a folyamatos konzultáció a pszichológus és a szülő között, valamint az, hogy türelemmel kivárjuk a gyógyulás időszakát és ne hagyjuk idő előtt abba a kezeléseket. Mindezen igények figyelembevételével alakítottuk ki barátságos hangulatú gyermekpszichológiai rendelésünket egy különálló, a követelményeknek maximálisan megfelelő helységben.

Jelenleg nevelési tanácsadás formájában vehető igénybe a szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy az egyik vagy mindkét szülővel találkozom a rendelésen, gyermekpszichológiai terápiát nem tartok.

Az alábbi problémák fennállása esetén nyugodtan keressenek meg:

– Iskolába – óvodába való beilleszkedési gondokkal küzd

– Viselkedési problémája van, agresszív a környezetével

– A szülő – gyerek kapcsolatában zavarok keletkeztek

– Tanulási (fejlődési) nehézségek merültek fel

– Szorongás – depresszió miatt kerüli az emberi kapcsolatokat